Over ons:

Team Medewerkers Schoonhoff Houthandel Zagerij Schaverij

Schoonhoff Hout bestaat ruim 80 jaar en heeft in deze periode een unieke ervaring opgebouwd.

Het bedrijf wordt sinds 1987 geleid door de twee broers Hans en Rik. Samen met hun vier ervaren medewerkers zijn ze in staat oplossingen voor de klanten te bedenken uit te voeren en te leveren. In principe zijn we allemaal allround met ieder zijn eigen specialiteit.

Bij Schoonhoff draait alles om de liefde voor hout, geworteld in jarenlange ervaring en vakmanschap. Ons toegewijde team, bestaande uit Barry, Dylan, Harry, Nathalie, Volkert, Rik, Hans, en Harry, combineert zowel ervaring als frisse ideeën. Deze dynamiek zorgt voor een perfecte mix van kennis en innovatie.

Hout is niet alleen ons vak, maar ook onze passie. Wij geloven dat hout het bouwmateriaal van zowel het verleden als de toekomst is. Met duurzaamheid hoog in het vaandel hebben we vrijwel geen afval; alles wordt op verantwoorde wijze hergebruikt.

Onze ruime ervaring en kennis maken van profileerwerk en maatwerk onze dagelijkse bezigheden. Dankzij onze uitgebreide machinale kunnen we snel schakelen en voldoen aan de specifieke wensen van onze klanten, wat resulteert in tevredenheid op korte termijn.

Wil je het echte karakter van ons bedrijf ervaren? Breng dan eens een bezoek aan Schoonhoff Houthandel. Hier zie je niet alleen de passie voor hout, maar voel je ook de warme sfeer van een echt familiebedrijf dat klaar is voor de toekomst.

Werk van klanten:

Bij Schoonhoff beschouwen we het als een waardevol gebaar wanneer een tevreden klant terugkomt om zijn voltooide project te tonen. Trots delen we niet alleen onze eigen projecten, maar ook de prachtige creaties van onze gewaardeerde klanten. Hieronder presenteren wij enkele inspirerende voorbeelden.

Werk 1: Douglas Overkapping

Wij hebben al het materiaal voor deze Douglas overkapping mogen leveren. Het Douglas wat je hier te zien is Fijnbezaagd, en met een blanke afwerking. Dit om de duurzaamheid en natuurlijke kleur te behouden. Een mooi project, en een mooi eind resultaat.

Gemaakt door: Timmerbedrijf J. Oudendijk

Werk 2: Eiken vensterbank

Een robuuste eiken vensterbank, bestaand uit rustiek eiken delen. Hij lijkt dikker dan hij eigenlijk is, een simpele en mooie oplossing voor de afwerking voor een goed gelukt resultaat.

Gemaakt door: Particuliere klant

Werk 3: Kinderspeelgoed

Dit Kinderspeelgoed is gemaakt uit diverse houtsoorten. Met behulp van een laser en frees gestuurde CNC machine zijn de details ongekend mooi gelukt. Naast dat het bedenken van dit soort ideeën al een uitdaging is opzich, is het het maken en het afwerken tot dit resultaat, een vak apart.

Gemaakt door: Byes Woodworks

MVO (MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN)

FSC

WAT IS FSC?

FSC is een internationale organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de sociale, ecologische én economische aspecten die bij bosbeheer horen. FSC werd in 2008 als eerste houtkeurmerk positief beoordeeld door TPAC: het keurmerk voldoet dus aan de duurzame inkoopcriteria van de Nederlandse overheid.

Logo FSC

MILIEUBEWUST

We zijn er trots op dat we milieubewust werken. Ten eerste verwarmen het pand met ons het hout afval. Vervolgens doen we aan afvalscheiding dus bijvoorbeeld papier wordt gescheiden van het restafval.

ARBEIDSMARKT

Tevens werken wij samen met IJmond Werkt zoals bij de post zodat mensen met afstand tot de arbeidsmarkt makkelijker kunnen instromen in een baan.

STAGES

Schoonhoff Hout staat midden in de samenleving. Elk jaar loopt een flink aantal leerlingen van het VMBO en MBO bij ons stage.

GOEDE DOELEN

Bovendien ondersteunen wij diverse goede doelen en verenigingen in Velsen.